Skip to main content

Αρχική

«Πρώτιστον το υπηρετείν»

 

Αγαπητοί Ροταριανοί συνάδελφοι,

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, αλλά και για όλον τον κόσμο, στο νέο κοινωνικό περιβάλλον που επέβαλε σε όλους μας ο κορωνοϊος, τη χρονιά που πέρασε η προσπάθειά μας επικεντρώθηκε στην όσο το δυνατόν απρόσκοπτη και επιτυχή λειτουργία του Ομίλου μας. Κληθήκαμε να κρατήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, τον Όμιλο ενεργό και αρωγό στη προσπάθεια στήριξης και ενίσχυσης του ανθρώπου και του κοινωνικού συνόλου, πραγματοποιώντας κοινωφελείς δράσεις για την στήριξη των ευπαθών ομάδων παράλληλα με την ενίσχυση της εξωστρέφειας για την προβολή του έργου του Ομίλου και την προώθηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με Ομίλους από όλο τον κόσμο.

Στη νέα ροταριανή περίοδο 2021-2022, με την ελπίδα πως οι συνθήκες θα το ευνοήσουν, σχεδιάζουμε να προσθέσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει πολιτιστικές δράσεις, λυρικές βραδιές και φυσικά τις συνεστιάσεις του Ομίλου με προσκεκλημένους διακεκριμένους ομιλητές.

Το Δ.Σ. του Ομίλου σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί ο Όμιλος, προωθεί θεσμικές αλλαγές. Αλλαγές που θα κληθούν τα μέλη να εγκρίνουν σε προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση.

Εντούτοις, πρέπει να επισημάνω τον προβληματισμό μου για το θέμα της συμμετοχής των μελών στις δραστηριότητες του Ομίλου. Ακόμη και στις τηλεδιασκέψεις, που οργάνωσε ή συμμετείχε ο Όμιλος τη προηγούμενη χρονιά, η ανταπόκριση των μελών δεν ήταν η προσδοκώμενη, σε αντίθεση με τη συμμετοχή σε αυτές μελών άλλων Ομίλων ή φίλων μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι ο εκσυγχρονισμός και η ενεργή συμμετοχή των μελών του Ομίλου στις δραστηριότητές του, είναι το κλειδί για την εξέλιξη και την συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του προς τα 100 χρόνια ζωής και προσφοράς, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Πρώτιστον το υπηρετείν».

Ο Όμιλός μας θα είναι πάντα δίπλα στα μέλη του και τα μέλη του από την πλευρά τους θα είναι πυλώνες στήριξης και επιδίωξης των οραμάτων του Ομίλου, επικεντρώνοντας στις ανθρώπινες αξίες με όπλο το κέφι για δουλειά και προσφορά.